Alkohol i impotencija – promjena životnog stila

Zdravstveni stručnjaci se slažu da umjerena konzumacija pića, posebno vina, može biti koristna.
Navika pijenja u razumnim količinama može poboljšati osjećaj samopouzdanja ali prekomjerno pijenje može u konačnici imati za posljedicu savim suprotan efekt koji će poništiti prolazne trenutke subjektivno dobrog osjećaja.

Kako prekomjerno uživanje alkohol urokuje probleme impotencije?

Većina muškaraca zna za pouku “čašica pomaže, jedna previše uništava!”.

Dugotrajna konzumacija većih količina alkohola ne oštećuje samo mozak kao glavni organ živčanog sustava već i vitalne arterije koje zbog niske razine kisika onemogućuju postizanje normalne čvrste erekcije.

U velikim količinama alkohol narušava testosterone i estrogene. Pad razine testosterone kao najvažnijeg muškog spolnog hormona može uzrokovati stanje otežanog postizanja erekcije.

Stres i depresija u mnogim se slučajevima spominju kao uzroci prekomjerne konzumacije alkohola. Također stres i depresija mogu biti varijable za impotenciju. Često je  prekomjerno pijenje povezano  s drugim nepvoljnim čimbenicima spolne moći kao što su pušenje, nedovoljno bavljenje sportom, konzumacija droga i nekvalitetna prehrana.

Bez obzira koji su razlozi prekomjernog pijenja, činjenica je da dugotrajno i prekomjeno pijenje slabi spolnu moć. U potrazi za rješenjem problema najvažnije je prepoznati koji je glavni čimbenik prekomjernog pijenja a samim time prepoznat je i problem. Ako je osoba spremna da se podvrgne procesu odvikavanja od prekomjenog pijenja mnogi nepoželjni učinci koje donosi alkohol bit će uklonjeni.
Sam problem slabe erekcije može se odmah započeti uklanjati uzimanjem nekih od lijekova ili nekim od prirodnih načina liječenja slabe erekcije.

Jedan od takvih prirodnih i učinkovih načina rješavanja problema slabe erekcije su Epimen kapsule, bazirane na 100% biljnim sastojcima – mješavina biljnih ekstrakata s glavnim sastojkom Sophora japonica.

Naravno kada se govori o osobama koje imaju kroničnih problema s alkoholom ipsk je najvažnije da se suoče s razumijevanjem da se radi o bolesti i zatraže medicinsku pomoć i što je veoma važno uključe pomoć obitelji kako bi uloženim trudom i vremenom riješili svoj problem.

(c) Can Stock Photo / dolgachov