Prepoznavanje znakova impotencije kod partnera

Impotencija je stanje u kojem muškarac ne može postići ili održati kvalitetnu erekciju na zadovoljavajući način za normalan seksualan odnos. Pitanje erekcije veoma je važno za samopouzdanost muškarca. Srećom danas se u 90% slučajeva problemi s erekcijom mogu uspješno riješiti bez obzira na razloge.
Povremeni problemi s erekcijom ne trebaju brinuti, no ako se problem javlja kroz dulje vrijeme treba mu dati odgovarajuću pažnju da se riješi neugodan problem slabe erekcije.

Strah kod muškarca da erekciju neće moći održati ili postići dovodi samo do začaranog kruga i pogoršavanja problema. Mozak igra ključnu ulogu koja dovodi do seksualnog uzbuđenja i iz tog razloga svi psihički problemi najčešći su uzroci erektilne disfunkcije.

Vanjski znakovi koji navješćuju probleme s erekcijom.

Osobe koje imaju problema s impotencijom često osjećaju krivnju, sram i teško im je o problemu razgovarati s partnerom. Osjećaj krivnje može svakog učiniti nezadovoljnim i osoba koja iz dana u dan nosi osjećaj krivnje može u potpunosti izgubiti samopoštovanje.

Otvoreni razgovori s partnerom veoma su važni da se probije led i podrška partnera može biti ključna za rješavanje problema erektilne disfunkcije. Jedno od najboljih metoda liječenja erektilne disfunkcije je ono kada se oba partnera slože da mogu poboljšati kvalitetu seksualnog života.

(c) Can Stock Photo