Što učiniti kada se partner počne “hladiti”?

Konačno osjećate da ste s susreli partnera iz snova. Vi ste se potpuno približili i uživate u svakom trenutku. A onda, nešto se počinje događati. Često se to ne vidi odmah ali vaš partner izgleda bez usredotočenosti i otkazuje unaprijed dogovorene sastanke. Uglavnom vi ne razumijete što se to odjednom dešava između vas.

Uglavnom u takvim situacijama kao prvi odgovor pokušava se pronaći i popraviti problem. Ako se muškarci počinju osjećati “gušenim” oni na to uglavnom odgovaraju na način da se dosađuju a na pitanja koja im se čine suviše teškim odgovaraju problematično. Uvijek treba imati na umu da muškarci uglavnom negativno reagiraju kada su stjerani u kut i to nije poželjno činiti jer se jednostavno povlače. Žene misle da s ljubavi mogu promijeniti muškarca ne razumijevajući razliku između seksualne moći i osobne snage. U mnogim situacijama one ne razumiju da muškarčev interes za njom jako pada kada “lov završi” i mnogo žena tada ostaju zbunjeno, usamljeno ili gube samopouzdanje.

Važno je upoznati realnosti kod druge osobe a ne joj pripisati ne pripadajuće kvalitete. U početnoj fazi svake veze moguće je ako se radi o pomanjkanju iskustva da jedan partner kod onog drugog vidi samo ono što želi vidjeti. U biti, stvarnost može biti sasvim drugačija.

Poticati a ne zahtijevati

Ako vidite da se u jednom trenutku partner pomalo udaljuje nije potrebno stvarati dodatnu napetost u odnosu i zahtijevati, to će stvoriti samo nepotreban pritisak bez ikakvog rezultata. Primjer takvog nepotrebnog pritiska je nenajavljeno dolaženje na mjesto gdje se nalazi vaš partner.

Nemojte optuživati.

Na žalost normalno je da kada se osjećamo zapostavljenim ili odbačenim dolazi do jakih emocionalnih promjena. Osjećaji uzbuđenosti, nesigurnosti i tjeskobe mogu učiniti da sagledavamo stvari koje nam se dešavaju potpuno iracionalno.
Ako razmišljamo srcem a ne glavom možemo reći stvari partneru koje će ga još više udaljiti od nas. Riječi koje se koriste u takvim situacijama moraju ostaviti drugoj strani dovoljno prostora da ne osjeća krivicu već morate dati do znanja da govorite samo o vlastitim osjećajima. Morate biti svjesni koliko je osjećaj krivice dio našeg sustava vjerovanja, te upravlja svim životima. Zbog osjećaja krivnje radimo ono što ne želimo, sramotimo sebe, druge, pronalazimo izgovore, nalazimo drugima mane, ljutimo se na svijet oko sebe ukratko glumimo ono što nismo. Ne postoji osoba koja ne nosi teret krivnje i zato ako želite dobro svojoj vezi pokušajte izbaciti loše trenutke u vezi da onaj drugi partner osjeti krivicu budući ste tada i sami dobro pomogli da veza postane još lošija i na kraju posve propadne.

Zalažite se za vlastite osjećaje najsnažnije što možete ali uvažavajte i tuđe želje.

(c) Can Stock Photo