Znakovi da vas partner vjerovatno vara

Muško ženski odnosi su veoma složeni i danas postoji mnogo savjeta kako da otkrijete kada jedan od partnera vara. Jedna od glavnih bitnih oznaka je promjena uobičajenih navika.

Osnovni znakovi nevjere:

Već je varao prije. Nažalost velika je vjerovatnost da onaj tko jednom prevari to učini opet. Ako znate da je to vaš partner učinio u prošlosti to varanje nema veze s vama, već se radi o varanju kao o sebičnom činu i kod takvih partnera budite jako budni.

Tajnovitost
Partner ima potrebu za vlastitom intimnošću. To se može vidjeti na način da stavlja lozinku na računalo i ne ostavlja mobitel na vidljivom mjestu ne želeći da dođe u vaše ruke.

On misli da vi varate njega. Kada vas partner optuži da ga varate to može biti upravo obrnuti znak.

Promjene seksualnog ponašanja
Svaka jača promjena u seksualnom ponašanju partnera pokazuje na mogućnost da postoji novi uticaj u partnerovom životu.

Genetska predodređenost
Neki znanstvenici tvrde da su neki partneri jednostavno skloniji pronalaženju “nekoga sa strane” i za to smatraju odgovorne hormone i genetiku. Dopamin igra ključnu ulogu u varanju kod muškaraca i žena. Naravno kao i svaka teorija bez obzira što neki pojedinci imaju veću predodređenost da budu nevjerni to ne znači da trebaju biti oslobođeni od odgovornosti.

Što poduzeti?

Ako stvorite cjelovitu sliku i utvrdite da vas partner vara, samo od vas zavisi da li je vrijedno boriti se za vezu ili se radi o vezi kojoj nema spasa. Opraštanje je dobro, ali zaboravljanje nije. Ako partneru oprostite i on dalje krši pravila učinite sami sebi uslugu i prekinite vezu.

Ali ne budite previše uplašeni, prema istraživanjima vjerovatnost da vaš partner bude nevjeran oko 6%.

(c) Can Stock Photo