Kako popraviti dosadnu vezu?

Morate učiniti nešto
Brakovi su jedna od nekoliko stvari u životu koje prolaze kroz niz izazova tijekom vremena. Ako u jednom momentu osjećate da ste zaglavili u svakodnevnu rutinu vrijeme je da tome stanete na kraj i učinite nešto.
Partneri se osjećaju kao brat i sestra, uvažavaju se ali nema strasti između njih. Strast je nešto što se u većini veza u pojedinim trenucima izgubi. Gubitak može predstavljati kada jedan od partnera zavoli drugu osobu i ode. Također moguća je situacija kada partneri ostaju jedan pored drugog ali ne gaje jedan prema drugome baš nikakve osjećaje. Pitanje koje se postavlja u takvom odnosu glasi: Može li strast ponovo započeti i kako je vratiti u vezu?

1. Oživite sebe

U većini slučajeva svi znamo što treba:

  • Obavljajte poslove na svoj način.
  • Investirajte vrijeme u sebe i svoje strasti.
  • Provodite vrijeme u svojim omiljenim aktivnostima.
  • Ostanite u kontaktu s obitelji. Obitelj će vas uvijek asocirati kakvi ste bili prije.
  • Budite s prijateljima koji vas prihvaćaju a ne s onima koji vas žele promijeniti.

2. Promijenite perspektivu

Ako na primjer za vas trenutna veza-brak izgleda kao dosadna navika, pokušajte promijeniti tu perspektivu da vidite vezu-brak nešto drugačije, npr. ne gubite iz vida partnerove pozitivne kvalitete i svoje pozitivne osjećaje. Kreirajte novu perspektivu kao osjećaj koji traje.

3. Učinite nešto novo

Mnogobrojna istraživanja potvrđuju da parovi koji su otvoreni prema novinama, znatiželjni i izazivanju svakodnevnih rutina imaju kvalitetniju vezu. Parovi koji imaju djecu skloniji su rutinama u vezi i predvidljivosti, budući je to važno za djecu. Parovi koji se odlikuju uvođenju neustaljenih načina ponašanja u vezu, novih iskustava kroz nove akcije, druženja sa novim ljudima i uvijek imaju osjećaj da je njihova veza tek na početku, imaju daleko manju vjerovatnost da će njihova ostati bez strasti.

4. Budite spontani

Nema ništa uzbudljivije od spontanosti.
Istraživanje provedeno nad (bivšim) britanskim parovima pokazalo je kako je spontanost u vezi najbitnija karakteristika ljubavi. Ako nju izostavite, možete očekivati skoru propast. Kako upaliti spontanost u glavi. Pokušajte bar s vremena na vrijeme pobjeći od svakodnevnih briga. Maknite se od posla i uživajte. To nije uvijek lako ali nije nemoguće. Izvedite partnera na večeru, odvedite u toplice za vikend i sl.

5. Začinite seksualni život.

Ako je između partnera seksualni život loš ili ga nema tada će cijeli odnos između partnera biti pogođen. Pokušajte držati svoj seksualni odnos svježim. Naučite razliku između želje i potrebe. Prvo je OK, drugo nije. Uzbuđenje u dugogodišnjoj vezi ne treba nestati. Ne mora sve biti rutina. Unijeti pozitivne promjene u seksualni život može pomoći u vezi. Činjenica je da saznanje da ćete imati seks s istom osobom cijeli život može biti teško saznanje ali to ne znači da seks mora biti rutina.

6. Život izvan braka

U svakoj vezi, važno je za ženu i muškarca da imaju svoje živote i izvan braka. To znači da svaki od partnera ima prostor za prijatelje, hobije… Muškarci se pune energijom kada se druže s drugim muškarcima.
Žene se pune ženskom energijom družeći se sa ženama. Sretna žena je ona koja se druži sa drugim ženama. Odvajanje između partnera korisno je da oni napune svoje baterije muškom ili ženskom energijom i vrate se kući “osjveženi”.

I na kraju, napravite vlastitu strategiju, recite rutini i dosadi u vašoj vezi-braku zauvijek zbogom.

(c) Can Stock Photo