Novčani problemi i impotencija

Postoji poznata pjesma “Don’t worry, be happy.”. Svi tražimo da budemo sretni ili da bar što duže ostanemo sretni. U modernom životu sreća je često povezana s novcem a budući je gospodarska kriza već dugi niz godina popratna pojava naših života sigurno  je lakše reći budite sretni nego to učiniti.

Bez obzira da li se radi o novcu koji trebamo izdvojiti za djecu i njihove svakodnevne potrebe, plaćanje registracije vozila, mjesečnih računa ili rata kredita nad našim životima zbog nedostatka novca mogu se nadviti crni oblaci koji gotovo svakog od nas mogu učiniti jako nesigurnim. Ovo se naročito odnosi na muškarce od kojih se uglavnom očekuje da osiguraju dovoljno novca za životne potrebe. Kada muškarac to ne može posljedice mogu djelovati na njegovu seksualnu moć ili dovesti do problema s postizanjem erekcije.

Erekcija je jedan od najsloženijih događaja u tijelu u koji su uključeni mozak, srce, hormoni, živčani sustav, krvne žile. Poremećaj samo jedne varijable može dovesti do problema s postizanjem erekcije. Kada je mozak suviše okupiran nekim drugim problemima, u ovom članku radi se o financijskim, mogu isti prouzročiti da nema dovoljno poruka za erekciju. Ako takvo stanje traje suviše dugo u krajnjem slučaju može dovesti do erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Muškarci koji su jako zabrinuti financijskom situacijom i pitanjima kako zaraditi više novca, toliko razmišljaju o tome da i kada imaju seksualni odnos ne razmišljaju o seksu s partnericom već kako da pronađu rješenja za financijske probleme. Takvo stanje ako se ponavlja može opasno zaprijetiti seksualnoj moći muškarca.

Srećom, rješenje nije toliko teško i glasi: opustite se. Nije potrebno uvijek razmišljati o problemima i najteži problemi često se riješe  protekom vremena ili neformalno rečeno, sami od sebe. Katkad je bolje koncentrirati svoje misli i osjećaje na seks nego na zaradu novca. Dobar seks može pomoći da promijenite perspektivu gledanja na problem,  što je uvijek korisno.

(c) Can Stock Photo